Jaké jsou jednorázové možnosti přivýdělku v Praze?

Jednorázové přivýdělky často využívají nejen studenti, ale i pracující. Nezřídka se stává, že mzda ze zaměstnání nestačí nebo je potřeba našetřit na určitou věc rychleji. Pak přichází na řadu otázka, jak rychle vydělat peníze navíc. Jaké máte možnosti jednorázového přivýdělku v Praze?

Pro koho jsou jednorázové přivýdělky vhodné?

Jednorázové brigády jsou vhodné pro ženy i muže ve všech věkových kategoriích. Dokonce často nezáleží ani na vzdělání nebo předchozích zkušenostech, ale především na schopnostech jedince a na tom, co zvládne. Jednorázový přivýdělek je určený jak pro studenty, tak trvale zaměstnané.

Najít je můžete celoročně, ale existují i sezónní brigády, které lze vykonávat pouze v zimě, nebo létě. Mezi takové se řadí například sběr jahod, brambor nebo chmele. Tyto práce patří k těm fyzicky náročnějším, ale celodenní pobyt na čerstvém vzduchu a výplata v hotovosti na konci dne láká mnoho zájemců.

Jaké jsou možnosti přivýdělku v Praze?

Pokud hledáte jednorázový přivýdělek přímo v hlavním městě, tak budete mít určitě z čeho vybírat. Pro zdatné jedince je výhodné vzít například výpomoc se stěhováním nebo jednorázovou práci na stavbě. Pokud vám nevadí pracovat večer nebo v noci, můžete snadno sehnat brigádu za barem.

Mladší ženy si dobře vydělají jako hostesky nebo mohou pomáhat na promo akcích různých firem. Jestliže chcete jednorázovou práci spojit i s pomocí ostatním, můžete darovat krevní plazmu. Za jeden odběr, který trvá zhruba hodinu, dostanete finanční náhradu přibližně 900 Kč.

Darování plazmy může skvěle sloužit i jako pravidelný přivýdělek k zaměstnání. Nejen, že vás zahřeje pocit z pomoci druhým, ale také si přijdete celkově až na 23 400 Kč za rok. Navíc můžete díky věrnostním programům dárcovských center získat i řadu dalších hodnotných odměn a benefitů pro dárce plazmy.

pohovor

Jednorázové přivýdělky a daně

Daním se nevyhne nikdo, kdo má jakýkoliv příjem a jednorázové přivýdělky nejsou žádnou výjimkou. Naštěstí mají ale příležitostné příjmy takovou menší úlevu. Mohou totiž dosáhnout až 30 000 Kč a až po překročení této hranice máte povinnost je zdanit.

Pokud ale pracujete na klasickou pracovní smlouvu, je nutné příjem do daňového přiznání zahrnout, i když se jedná o jednorázový přivýdělek. Mezi příležitostné příjmy se ale může počítat například sousedská výpomoc (stěhování, hlídání domácího mazlíčka, úklid apod.) nebo také příležitostný pronájem movitých věcí.

Na co si dát pozor?

I v případě jednorázových přivýdělků je třeba být obezřetný. Mnoho lidí při řešení problémů s finanční situací vezme hned první možnost, jak si rychle vydělat peníze. Ne vždy si ale lidé uvědomují, jaká rizika jim hrozí.

Vždy požadujte řádnou pracovní smlouvu a bez ní do práce nechoďte. Mohlo by se také stát, že budete pracovat zadarmo. Dávejte si také pozor na nespolehlivé a podvodné agentury. Nejlépe si danou firmu prověřte a až poté se u ní nechejte zaměstnat. Nejlepší je hledat si takové jednorázové přivýdělky, kde dostanete peníze na ruku ihned po práci a než až další měsíc na účet.

Autor: Europlasma.cz

© Tým, INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 02.09.2022 přečteno 288x