Staňte se nejzajímavější osobou v místnosti

Každý z nás je jedinečný a má co nabídnout.

 

Jenže jak se projevit před ostatními, abychom se neshodili?

 

Sepsali jsme pro vás vychytávky, jak se stát uznávaným kolegou, řečníkem i kamarádem. 

Buďte expertem v oboru

Najděte si aktuálně probíraná témata nebo oblasti, které vás zajímají. Poté prohledejte všechny dostupné články, blogy apod., abyste získali co nejvíce informací. Dobré je také navštěvovat různé diskuzní kroužky s odborníky v daném oboru.

Staňte se přeborníky v konverzaci

Můžeme vám říci, že vytvoření a udržení poutavých rozhovorů není vůbec, ale vůbec jednoduché. Čím více lidí, tím se můžete cítit nervózněji. Poradíme vám, jak na to. Zkoušejte cvičit projevy a rozhovory s lidmi, které znáte a pak pomalu přejděte na konverzaci s neznámými osobami postupně, abyste nenarušili svoji pohodovou zónu.

Aktivně naslouchejte druhým

Snažte se pořád naslouchat lidem ve vašem okolí. Je jedno, jestli se jedná o osobní nebo pracovní oblasti. Pokud budete naslouchací schopnost využívat efektivně, tak můžete zjistit věci, které by vám při běžném rozhovoru unikly. Doporučujeme navazovat oční kontakt s řečníky, protože tím jim naznačíte, že vás opravdu zajímá, co říkají.

 

Podělte se o své zkušenosti s ostatními

Každý člověk kolem nás má svou životní zkušenost, která by mohla pomoci nebo inspirovat lidi kolem vás k dalším činům. Naučte se správně tyto zkušenosti zhodnotit a předat je v rámci konverzace. Tím se nesmírně zvýší hodnota vaší osobnosti u druhých, protože jim jednoduše a přímě pomůžete s řešením problémů a překážek v jejich životech.

Vytvořte si smysluplné konexe a vztahy

Zjistěte, kteří lidé jsou pro vás z osobního a profesionálního hlediska nejcennější a zaměřte se na ně. Vytvořte si s nimi pouto, ze kterého se budete moci vzájemně rozvíjet.

 

Tak a teď je už jen na vás, jak se s tím poperete. Přejeme hodně zdaru. :)

© JanaS, INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 01.10.2015 přečteno 2367x