A prej, že se nedá v práci užít zábava...

Také někdy slýcháváte, jak si kamarádi stěžují, že v práci není zábava? Ale tak to už nemusí být!

 

Pojďme jednou pro vždy změnit pracovní monotónnost.

 

Připravili jsme si pro vás pár tipů, které vyzkoušejte a zaručeně se v práci nudit nebudete :-).

ZKUSTE SI VZÍT RŮZNÉ BARVY PONOŽEK A SLEDUJTE JESTLI SI TOHO NĚKDO V PRÁCI VŠIMNE

Už se Vám někdy stalo, že jste ráno nestíhali a vzali jste si každou ponožku jinou? Cítili jste se nesví celý den a čekali jste, kdo na vás přijde? Vyzkoušejte to tedy naopak. Než půjdete spát, vyberte si 2 nejvíce odlišné a křiklavé ponožky. Do práce běžte jako by se nic nestalo a sledujte, jaké reakce budou vašich kolegů. Třeba se vám to zalíbí tak, že si jeden den v týdnu uděláte povinný dress code, kdy všichni budete mít různé typy ponožek.

BĚŽTE S KOLEGY PAŘIT A PAK...

Zajděte si s kolegy po práci do klubu a uvolněte se. Alkohol vám k tomu většinou pomůže. Bavte se, foťte se a zapisujte si hlášky. Ráno až vás přejde bolehlav, vytvořte kratičkou prezentaci s fotkami a hláškami večera. Rozešlete ji jen kolegům, kteří se akce účastnili. Uvidíte, že se skvěle pobavíte. Nedoporučujeme tento tip zneužít, protože Vás ostatní kolegové „vyhejtují“...

SLOŽTE FIREMNÍ PÍSNIČKU NEBO BÁSNIČKU

Čekáte, než se Vám zavaří voda na čaj nebo kávu s kolegou? Tak vezměte kus papíru a vymyslete pár řádků firemní básničky či písničky. Jakmile se kolegové dozví, co smolíte na papír, budou se chtít přidat. Během skládání slov se zasmějete tak, že se vám prodlouží život o dalších 50 let. Nakonec ji můžete zarecitovat nebo zazpívat vedení. Možná dokonce dostanete i přidáno.

 

USPOŘÁDEJTE SOUTĚŽ S KOLEGY

Pokud jste soutěživí, zpozorněte. Vymyslete pro kolegy nějakou rychlou soutěž, která zabere max. 10 minut, aby šéf nenadával, popř. zapojte i šéfa. Soutěžit můžete třeba v jízdě na židlích, házením tužky na fotku neoblíbené osoby, pojídáním firemních cukříků apod. Výherce dostane třeba oběd zdarma (poražení se na něj složí) nebo mu můžete společně koupit zákusek, cigárko apod.

ŘÍKEJTE VTIPY

Ráno před odchodem do práce se naučte nějaké vtipy a pak je kolegům v práci vykládejte. Určitě se všem zlepší pracovní nálada i morálka. Všem se bude pracovat lépe.

NEBE, PEKLO, RÁJ...

Tento tip je určený spíše pro šéfy. Poskládejte hru nebe, peklo, ráj stejně jako jste to dělali, když jste byli malí. Na skrytá políčka napište výhody, které zaměstnanec získá, když jej objeví. Třeba lízátko, žvýkačku a hlavní výhra může být stravenka. Pak choďte mezi kolegy a hrejte s nimi.

 

Nebo si také můžete vytvořit papírovou vlaštovku a hodit ji mezi zaměstnance. U koho přistane, bude mít 10-15 minut přestávky navíc.

NAKRESLETE SI...

Natrhejte papírky a napište jména svých kolegů. Rozlosujte si jména mezi sebou. Pak rozdejte papíry a tužky. Každý bude mít za úkol nakreslit vylosovanou osobu. Už při kreslení se šíleně nasmějete. Poté si své výtvory pověste na nástěnku třeba v kuchyňce a pokaždé, když projdete kolem, se určitě uchechtnete. Jednou za čas vyměňte obrázky za jiné motivy.

A NĚCO TROŠKU ZÁKEŘNĚJŠÍHO

Pokud chcete někoho opravdu napálit, tak čtěte dál. Co budete potřebovat? Cibuli a cukr. Cukr nechte zkaramelizovat (do tmava) a oloupejte cibuli. Poté cibuli namočte do karamelu. Cibule vypadá jako jablíčko v karamelu. Pak už jen kolegovi popřejte dobrou chuť :)

 

CHCE SE VÁM PŘI PRÁCI SPÁT?

Připevněte kolegovi pod židli houkačku na stadiony. Když si dotyčný chudák sedne na židli, zřejmě tím vyleká celé oddělení.

POLEPTE KOLEGOVI STŮL OBRÁZKY, KTERÉ MÁ RÁD

Ujíždí Váš kolega na kočičkách nebo kolegyně na čtení romantických ság jako je Twilight? Tak jim vytiskněte několik vtipných obrázků a polepte jimi jejich celou pracovní plochu.


Teď s námi určitě souhlasíte, že je v práci možné si užít dost zábavy. Tak na nic nečekejte a zkuste zítra vyzkoušet některé z našich tipů. Určitě nás potěší, když nám pošlete fotku s tím, co se Vám povedlo :)

© JanaS, INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 15.09.2015 přečteno 2764x