Hodinový manžel

Ženy mu nemusejí vařit, ani po něm uklízet. I přes to udělá v domácnosti všechno, co je potřeba. O kom je řeč? O hodinovém manželovi. Službě, která se stále více rozmáhá a stává se velmi populární. Pro zručné muže skvělá možnost výdělku.

 

Hodinový manžel je velmi výstižný název profese, který se těší velké oblibě. Jedná se o muže, který sice nenahradí profesionála v jednotlivých oborech, ale je tak zručný, že může pomoci s nejrůznějšími problémy v domácnosti z různých profesí.

Vznik profese

Nápad na tuto profesi se zrodil v roce 2003 ve městě Perm na Urale. Přišla s ním podnikavá Nina Rachmaninová a nápad se okamžitě ujal. První firmu na „pronájem“ manželů založila v Moskvě, kde se stala okamžitě obrovským hitem a místní ženy začaly službě hojně využívat.

 

Historicky prvním hodinovým manželem v České republice se stal Vladimír Šimík z Brna, k němuž se v roce 2005 přidal další společník, což odstartovalo vlnu hodinových manželů.

Jaký by měl být hodinový manžel?

Aby se člověk mohl stát takovým hodinovým manželem, musí být bez pochyby velmi zručný, trpělivý a mít technické nadání. Zároveň musí být schopen komunikovat s lidmi, jelikož právě komunikace se zákazníkem je v práci hodinového manžela na denním pořádku.

 

Jelikož hodinoví manželé pracují převážně sami na sebe, musí z počátku investovat do dobrého a kvalitního vybavení. Stejně tak do své propagace a do získání prvních kontaktů. Rozhodně se vyplatí investovat energii do této práce přímo na místě, protože následné osobní doporučení vám může velmi pomoci při získání další práce.

Náplň práce

Hodinoví manželé zvládají téměř vše, co se týká údržby a oprav domů a zahrad. Je libo opravit skříňky v kuchyni nebo třeba smontovat skříň? Právě na takové práce je tady hodinový manžel. Někteří manželé nabízejí i služby, jako je cykloservis nebo autoservis. Samozřejmě - pokud se jedná o drobné poruchy.

 

Naopak od hodinového manžela nemůžete čekat, že vám vypere, vyžehlí apod. I když i takové návrhy hodinoví manželé dostávají. Některé klientky také chtějí doprovodit do divadla či na jinou společenskou akci. I na tyto služby ovšem hodinoví manželé opravdu nejsou.

Klienti

Nejčastějšími klienty hodinových manželů jsou samotné ženy, které si nedokážou poradit s technickými věci v domácnosti. Na druhou stranu i muži si služby těchto „řemeslníků“ objednávají. Jedná se především o starší pány, kteří mají problémy s pohyblivostí. 

© , INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 10.09.2014 přečteno 5443x