Přijímací pohovor v angličtině

Čeká vás přijímací pohovor v angličtině?

 

Pokud se hlásíte do mezinárodní firmy, je velmi pravděpodobné, že právě úroveň vaší angličtiny si budou chtít personalisté na pohovoru ověřit.

 

Připravte se tedy na možnost mluvit na pohovoru v jiném, než mateřském jazyce. 

Informace v životopise

Svou úroveň angličtiny přiznejte již v životopise. Právě pohovor v angličtině může mít za cíl otestovat vaši angličtinu a také pravdivost vašeho životopisu. Pokud si v něm navymýšlíte, že se plynně domluvíte, i když se umíte pouze představit, může se vám to velmi vymstít. Pokud úroveň uvedenou v životopise neobhájíte na pohovoru, může si personalista o vás udělat nepěkný obrázek, který vám může uškodit. Vždyť když lžete v úrovni znalosti cizího jazyku, mohou být v životopise i další lži.

Struktura a odpovídání

Struktura pohovory je stejná jako u pohovoru v angličtině. Jediným rozdílem by opravdu měl být pouze jazyk, ve kterém je pohovor veden. Pokud nejste příliš zvyklí takto v angličtině komunikovat, zamyslete se dopředu nad otázkami, které by vám mohl personalista položit.

 

Stejně tak si promyslete své případné odpovědi. Můžete narazit na fráze či slovíčka, která se díky tomu naučíte, a můžou vám být na pohovoru k užitku. Rozhodně se ale nic neučte zpaměti. Pohovor bývá poměrně stresující záležitostí. Může se tedy stát, že díky nervozitě „ztratíte nit“, budete zmatení a na personalistu to bude působit neprofesionálním dojmem. Pokud nebudete rozumět, není nic lepšího, než se na otázku znovu zeptat. I když s angličtinou nebudete mít problém, neuškodí personalistu požádat, aby otázku zopakoval. Proč? Získáte více času na promyšlení vaší odpovědi. Pokud ovšem budete chtít zopakovat každou otázku, bude to samozřejmě vypadat velmi nápadně.

 

V žádném případě se nenechejte rozhodit nějakou gramatickou chybou, kterou v pohovoru uděláte. Snažte se na chybu zbytečně nepřilákat pozornost, a v klidu pokračujte dál. Při pohovoru se testuje vaše schopnost jazyk použít a ne přesná znalost všech gramatických pouček.

Příprava

Přípravy na pohovor v angličtině rozhodně nepodceňujte. Ostatně i na pohovor v češtině je velmi důležitá příprava. Na pohovor v angličtině to platí dvojnásob. Nejenom, že si musíte zjistit všechny informace o firmě, připravit otázky atd., ale vše si musíte přeložit do angličtiny.

 

Věnujte tedy pozornost i slovíčkům a slovním spojením, které se týkají nejenom samotného pohovoru, ale taky oboru, ve kterém byste chtěli pracovat a přímo konkrétní pozici, na kterou se hlásíte. 

© , INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 18.09.2014 přečteno 3713x