Mykyta buduje kariéru i po odchodu z Ukrajiny, u McDonald's dostal šanci i bez plné znalosti češtiny

Pan Mykyta se narodil na Ukrajině, vyrostl v Kirovogradu (Kropivnickij), kde vystudoval školu a poté se přestěhoval se do Kyjeva, kde šel na univerzitu. Další kroky ho vedly do České republiky, kde pokračoval ve studiu a našel si práci v McDonald´s, kde aktuálně zastává pozici Crew trenéra.

Jaká byla jeho cesta do společnosti a co ho nejvíce na práci baví?

Dobrý den, můžete nám přiblížit obor, ve kterém jste působil v minulosti?

Dobré odpoledne. Obor, ve kterém jsem studoval a pracoval, se vlastně nezměnil, stále šlo o práci ve službách. Před odjezdem do České republiky jsem působil v hotelech, restauracích a barech jako kuchař, barman, barista, administrátor a manažer. Mám titul v oboru managementu pohostinství.

Víme o vás, že jste v tréninku, byl pro vás přechod z minulého působiště složitý?

Nebylo to složité, ani to nebylo stresující.

Co vám přijde na zácviku nejsložitější?

Zapamatovat si vše, co vás učí, nastavit si strukturu a podstatu práce v McDonald's, vytvořit si v hlavě „knihovnu“ a získané znalosti včas z ní načítat. Pro mě osobně to tak bylo.

Proč právě McDonald's?

Když jsem přijel do České republiky první rok (2017), byl jsem na jazykovém kurzu a už po měsíci za námi přišli ředitelé jiné organizace, která vlastní franšízu McDonald’s, a nabídli nám práci i bez znalosti češtiny. Zdálo se mi to jako dobrá možnost, jak si procvičit češtinu, pochopit českou kulturu, být obklopen českými lidmi, začlenit se do české společnosti, najít si přátele, získat nové znalosti, naučit se něco nového a dostat za práci zaplaceno. Teď už skoro rok pracuji v McDonald’s na Náměstí Svobody v Brně. Jednoduše řečeno, je to místo, kam se chci vrátit, jsou tam lidé, na kterých mi záleží a kteří jsou mými kamarády. Nejde jen o spolupráci, ale i o emoce, podporu... Je velmi těžké najít správná slova.

McDonald's crew

Můžete nám přiblížit více vaši pozici? Co je její náplní? Co vás nejvíce na této pozici baví?

Crew trenér je pozice, která umožňuje školit pracovníky na nových úsecích, být příkladem, jak správně využívat získané zkušenosti, dovednosti i znalosti a podělit se o ně s ostatními pracovníky. Nejzajímavější na této pozici je, že poznávám zaměstnance, jejich povahu, způsoby chování a zvyky, což umožňuje v budoucnosti zlepšit přístup k učení, který později umožní nerušený chod restaurace McDonald's.

Děkujeme moc za rozhovor a jako poslední otázku se zeptám, čemu z menu nikdy neodoláte? :-)

Double espresso + 3 kostky ledu a double cheeseburger.

© Tým, INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 29.08.2022 přečteno 186x