Jak fungují agenti a detektivové vaší kariéry?

Už vás nebaví neustále prohlížet jednotlivé pracovní portály a hledat v nepřeberném množství tu pravou nabídku pro vás? Trávíte denně zbytečně spoustu času u počítače a nemůžete se rozhodnout, která pracovní nabídka je pro vás tou pravou? Máme tu řešení! Většina internetových stránek, jejichž hlavním úkolem je nabízet pracovní příležitosti, svým návštěvníkům umožňuje využít služeb agenta nebo detektiva kariéry.

 

A jak to vlastně funguje? 

Co vám pracovní portály nabízí? 

Možností, kde v současné době můžete hledat nabídky zaměstnání, je bezpočet. Mezi nejoblíbenější varianty patří v posledních letech především internet a s ním úzce souvisejí také pracovní portály. Hlavní výhodou je především velké množství inzerujících firem a tím pádem také rozmanité množství pracovních nabídek. Jelikož zde denně přibývají nové a nové nabídky, mohou návštěvníci těchto stránek lehce zjistit podle data vložení inzerátu, která z uvedených informací je stále aktuální. Podobných stránek ale neustále přibývá. Podle čeho si tedy vybrat ten správný portál?

 

Kritérií podle čeho můžeme vybírat je hned několik. Mezi nejčastější patří především:

 

  • Množství firem, které zde inzerují;
  • Aktuálnost nabídek;
  • Relevantnost nabídek;
  • Pravidelné zveřejňování nových volných pozic;
  • Profesionální design stránek;
  • Propagace pracovního portálu;
  • Doplňkové služby pro návštěvníky;
  • Databáze životopisů uchazečů;
  • Možnost využití kariérního agenta či detektiva.

 

Kvalitní pracovní portál by měl umět uspokojit jak požadavky inzerentů volných pracovních pozic, tak i uchazečů o zaměstnání. Pokud je tento hlavní cíl splněn, odrazí se to rovněž v návštěvnosti takových stránek, které jsou vyhledávány stále více. Spokojení uživatelé si mezi sebou řeknou, který portál je kvalitní a který naopak za moc nestojí. Proto ti nejlepší z nejlepších nemají žádnou masivní reklamu, ale vystačí si s propagací formou spokojeného zákazníka.

Jak používat agenta (detektiva) naší kariéry? 

Mnoho pracovních portálů v poslední době začalo využívat různé metody konkurenčního boje, mezi které bezesporu patří také možnost pro zájemce, aby si vybrali pouze takové obory a profese, které je zajímají a nemuseli se probírat množstvím pro ně neatraktivních nabídek práce nebo brigád. Laicky řečeno, nemusíte trávit dlouhé minuty a hodiny hledáním té správné nabídky, ale agent či detektiv tuto práci udělá za vás! Vaše práce spočívá v tom, že si přednastavíte četnost a výběr zasílání nabídek, a občas zkontrolujete svůj email, kam vám vygenerované volné pozice přicházejí. Ušetří vám to spoustu času a hledání, a dostanete na svůj email pouze ty nabídky, které se týkají vaší profese, kterou byste rádi vykonávali. Oblíbenost této služby stále roste a s radostí ji využívá stále více lidí. Na našich pracovních portálech (fajn-brigady.cz a inwork.cz) je pro odběr pracovních nabídek zaregistrováno již více než 160 000 uživatelů.

 

Přidejte si k nim také: Vytvořit zasílání nabídek na email  

Zveřejněte také svůj životopis! 

Předpokládáte, že jste pro nalezení té ideální práce pro vás udělali maximum? Možná jste ve svém odhodlání přece jen na něco mohli zapomenout. Každý den kontrolujete svůj email, a vybíráte si z nabídek, které vám pravidelně zasílá váš kariérní agent, a poctivě odpovídáte na zadané inzeráty, k čemuž neodmyslitelně patří kvalitní životopis s poutavým motivačním dopisem. Uvažovali jste nad tím, že si práci ulehčíte ještě víc? Nahrajte si na svůj profil, který máte na pracovním portálu také svůj životopis! Tímto gestem jdete inzerujícím firmám vstříc a může se vám také stát, že místo nabídky v podobě inzerátu vás osloví některá ze společností s možností práce přesně pro vás.

 

Tímto krokem si mnoho personalistů ulehčuje práci a oslovují uchazeče, které je zaujmou a odpadne jim tak povinnost probírat se změtí zaslaných životopisů, z nichž většina stejně končí v koši.

 

Vidíte v tom jen samé výhody? Nenechte se zmýlit. Vaše šance v tomto kroku závisí především na kvalitě a vizuální stránce vámi napsaného životopisu. Stačí jedna chyba, kterou si můžete zavřít dveře do mnoha lukrativních firem.

Dodržujte zásady – dvakrát měř, jednou řež

Pokud se rozhodnete, že svůj životopis na stránky umístíte, měli byste dbát na několik zásadních rad a pravidel. Opatřete svoje CV vkusnou fotkou, která na první pohled zaujme. Často se stává, že pokud fotografie chybí, v mnoha případech si personalista obsah ani nepřečte. Pozor také na gramatické chyby! Nic vám nemůže uškodit více, než jsou překlepy a hrubky v životopise. Uvědomte si, že tato listina o vás mnoho vypovídá, a pokud uchazeč nedokáže psát bez chyb, je považován za nesoustředěného, hloupého nebo ne příliš pečlivého.

© , INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 22.11.2013 přečteno 2244x