Práce ve společnosti Facebook

Určitě vy sami nebo vaše děti či známí používají sociální síť Facebook.

 

Možná vás již mnohokrát napadlo, jaké to asi je, být součástí této společnosti, která dobyla svět? Zajímá vás, jak zde probíhá pracovní pohovor a následně také práce nebo užívání zaměstnaneckých výhod v případě kladného výsledku pohovoru?

 

Pokud ano, rozhodně si tento článek nenechte ujít a dozvíte se více.

 

Graf počet uživatelů Facebooku

Zdroj: www.sunmarketing.cz

Proč právě Facebook?

Odpověď vám nabízí například výše uvedený graf. Facebook se během poměrně krátké doby stal jedním z nejvíce skloňovaných slov na celé planetě. Jedná se o sociální síť, která je pro mnohé její uživatele téměř drogou. Někdo jej miluje, jiný nenávidí. Jedno se mu ale nedá upřít, a to fakt, že za dobu jeho existence prošel mnoha zkouškami a různými změnami a zatím všechny tyto peripetie ustál. Práce v této společnosti je snem mnoha lidí, ať už se jedná o mladé studenty, absolventy nebo mistry ve svém oboru, kteří se desítky let živí v různých oblastech, které by mohly Facebook posunout opět o krůček dál.

Jaké máte vlastně šance?

Ve společnosti Facebook jsou dveře otevřeny pro všechny lidi, kteří jsou něčím výjimeční. Nemusí to být pouze výše vzdělání nebo předchozí zaměstnání.  Jde především o to, abyste se něčím odlišovali a byli pro hledače talentů zajímaví. Důležité je projít vstupním pohovorem.

 

U firem podobného formátu jako je Facebook můžete u přijímacího pohovoru očekávat ledasco.

 

Je téměř nemožné připravit se na něj dopředu, tím však nechci ostatní zrazovat od přípravy, jako je zjištění si základních informací o firmě apod. Mnohem důležitější je znalost cizího jazyka, nejlépe anglického, abyste vůbec byli schopni na pohovoru komunikovat. Začíná se telefonickými rozhovory o délce zhruba 45 minut. Telefonátů je několik a u každého byste měli mít po ruce také počítač. Začíná se jako všude vzájemným představením, sdělením důležitých informací o své osobě, praxi, vzdělání, dovednostech… Důležitou součásti pohovoru je řešení úloh, které jsou odvislé od požadované pracovní pozice. Hodnotí se především rychlost, přesnost a přístup k zadanému úkolu. Vše je předem naplánované, takže se nemusíte obávat, že by vám volali nevhod.

 

Je stanoven přesný den a hodina, kdy vás budou telefonicky kontaktovat. Součástí každé části pohovoru je také zpětná vazba, což je velmi cenná informace, která vám v případě neúspěchu může pomoci jinde. Závěrečné kolo probíhá v centrále Facebooku – Silicon Valley. Závěrečná část pohovoru se skládá opět z několika úseků opět o délce 45 minut. Jedná se o nejtěžší část, protože zde se toho dá mnoho pokazit od prvního dojmu až po možné odpovědi personalistům. V této části se hodnotí osobnostní profil a také kompatibilita firemní kultury.

Výsledky přijímacího řízení

Člověk zde musí počítat s mnohem delší čekací dobou, než je běžné u nás v republice. Po zhruba třech týdnech vám oznámí výsledek. Buď jste přijati rovnou bez výhrad,nebo pokud si nejsou zcela jisti,mohou vás podrobit ještě dodatečnému telefonickému rozhovoru, kde si ujasní případné nedostatky. Rozhodně za pokus to stojí, protože nemáte co ztratit.

Jedny z mnoha zaměstnaneckých výhod…

Pakliže se stanete součástí komunity zaměstnanců Facebooku, otevře se vám zcela nový svět.

 

Jestli jste byli ve svém stávajícím zaměstnání zvyklí maximálně tak na stravenky nebo týden dovolené navíc, budete si ve společnosti Facebook připadat jako „Alenka v říši divů“. Zmíníme několik z mnoha nabízených zaměstnaneckých benefitů:

 

  • Snídaně, obědy a večeře zdarma;
  • fitness centrum;
  • basketbalové hřiště;
  • pingpongové stoly;
  • šachovnice;
  • prádelna;
  • relaxační místnosti.

Splňte si svůj sen!

Tak co na to říkáte? Zkusíte to také? Někteří před vámi to dokázali, tak proč ne zrovna vy? Vypilujte cizí jazyky, zapracujte na zdokonalení svých silných stránek a získejte lukrativní místo ve společnosti Facebook!

© , INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 30.03.2014 přečteno 3565x