Nejulítlejší profese na světě

Na světě existuje dlouhá škála zajímavých a originálních povolání. Je vaším snem pracovat jako krotitel duchů, kadeřník koní anebo se chcete stát králem moří? V tom případě Vám poradíme jedno. Jděte za svým snem, i sny se totiž stávají skutečností.

 

A proto jsme pro Vás vybrali pár zajímavých povolání, u kterých se zdá, že není možné se jimi uživit, ale je to tak.

Zvířecí detektiv

Do roku 1994 lidé o zvířecím detektivu neslyšeli. Vše se změnilo po odvysílání filmu, kde Jim Carrey vzal roli Ace Ventura: Zvířecí detektiv. Zvířecí detektivové pomáhají lidem hledat ztracené domácí mazlíčky (kontrola útulků, sledování webových stránek apod.). U nás je společnost, která se specializuje spíše na hledání pejsků. Pro více informací o této profesi v Česku se můžete podívat na https://www.psidetektiv.cz/chci-se-stat-psim-detektivem

 

Kosmetička mrtvol

Od puberty se snažíme zkrášlovat, abychom byli krásní a líbili se. Ale co se stane s našim tělem, až odejdeme na onen svět? No, poté nás bude mít na starosti nějaká milá paní, která naše těla zkrášlí. Nejde o žádnou jednoduchou práci. Úprava nebožtíků, kteří zemřeli různými způsoby není často práce, ale umění. Toto povolání se nejvíce rozvíjí v Americe a představte si, že plat se pohybuje okolo 400 Kč/h. 

Konkurenční jedlík

Soutěže v rychlosti pojídání jídel jsou známé po celém světě. Dokážete si představit, že byste se tím živili? Není to nereálné. Stačí se tomu věnovat na plný úvazek, jezdit po soutěžích a vyhrávat. Tato pozice je vhodná pro milovníky jídla. Jednou z výhod je i to, že nikdy nebudete trpět hlady :-).

 

Očichávač papírových ručníků

Máte čich skoro na všecko? Pak je tato pozice pro Vás ideální! Jenže to máte větší šanci se stát hollywoodskou hvězdou než očichávačem z povolání. I když se jedná o bizarní profesi, tak je v jistých kruzích ceněna a dobře finančně odměněna. 

Mořská panna

Ve světě se můžete živit v podstatě čímkoliv. To potvrzuje i fakt, že si slečny vydělávají i jako mořské panny. Podle webu https://www.careersearch.com/mermaid/ se jedná už o odumírající zaměstnání. Takže pokud hledáte práci jako mořská panna, bude pro vás lepší si ji najít v jiném oboru. A jaký je plat mořské panny? To nikdo neví, možná si za odměnu bere ryby a duše rybářů… 

Vývojář spodního prádla, které zachytí zápach z prdů

Baví Vás vývoj novinek v textilním průmyslu? Pak si zvolte tuto jedinečnou pozici. Nadýmání a prdíky trápí každého z nás. Ovšem někdy se nám chce prdnout ve velice nevhodné situaci a od toho tu je spodní prádlo, které zachytí zápach. Říká se, že nejtišší jsou nejsmradlavější, takže prádlo splní svůj účel. Vývojáři spodního prádla přemýšlí jak ještě prádlo vylepšit a udělat jej co nejpraktičtější. 

Koňský zubař

Ano, i koně potřebují svou péči, ale není to jen tak. Koňským zubařem se může stát každý, kdo získá certifikát na Academy of Equine Dentistry. Musíte absolvovat stovky hodin školení a dokonce si můžete praxi rozšířit na péči o hlavu a krk koně. Jestli se nebojíte strkat prsty mezi velké koňské zuby, tak se určitě vydejte touto cestou.

 

 

Teď už jen záleží na každém z Vás, jaké povolání si zvolí. Jak vidíte, nic není nemožné. Vyberte si práci, která Vás bude bavit, a jděte si za ní. Budeme Vám držet pěsti.

© JanaS, INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 03.09.2015 přečteno 4880x