Angličtina zábavnou formou

Ze všech stran na vás doléhá tlak dnešní doby? Všude je požadován minimálně jeden cizí jazyk, nejlépe anglický? Vy ale nemáte sílu ani náladu na to, se po práci hrnout do učení slovíček.

 

Neříkejte si „musím“, říkejte si „chci“. Jak si udělat z učení angličtiny zábavu a nikoli povinnost?

Nejlepší začátek? Už ve škole!

Mnoho lidí v dospělosti zjistí, že ke své profesi nutně potřebují znalost některého z cizích jazyků. V 80 % případů to bývá právě angličtina, která je všude tolik protěžovaná. Jak jste na tom s jazykovými znalostmi vy? Začali jste s cizím jazykem už ve škole? Podívejte se, jak dopadl průzkum ohledně otázky, zda by se měly jazyky povinně vyučovat již ve školách. 

 

Většina lidí souhlasí s tím, že by se ve škole měly učit alespoň dva cizí jazyky. Jak je známo dle lékařských studií, čím je mozek mladší, tím je schopen vstřebat více informací a tudíž i nové jazykové znalosti. Je prokázáno, že děti, které již na základní škole začaly s jedním cizím jazykem, a na druhém stupni si k němu přibrali další, a intenzivně se oběma věnují, jsou v dospělosti schopné se plynule domluvit a tím pádem získat výhodu na trhu práce.

Nejčastěji požadované jazyky v pracovní oblasti

Většinou můžete v pracovních inzerátech vidět požadavky na angličtinu a němčinu, ale do popředí se čím dál víc dostává ruština, kterou mnoho lidí po revoluci téměř zapomnělo. Odborníci doporučují jednu věc: „Angličtinu a němčinu v dnešní době ovládá téměř každý. Odlište se od této většiny, a začněte navštěvovat například kurzy ruštiny, italštiny či španělštiny. Zvýšíte tak své šance u přijímacího pohovoru a lépe se domluvíte také v zahraničí.“

Kde se mohu učit anglicky?

Samozřejmě možností existuje spousta. Někteří lidé volí jazykové školy, které si ale musí zaplatit a není to částka zanedbatelná. Například na těchto stránkách http://www.atlasskolstvi.cz/jazykove-skoly najdete celý seznam jazykových škol na území České republiky i s bližšími informacemi.

 

Další možností je najít si člověka, který angličtinu doučuje doma. To znamená, že buď budete navštěvovat vy jeho, nebo on vás. Tyto lekce se pohybují zhruba od 100 Kč – 400 Kč na hodinu. Záleží od kvality lektora a úrovně vyučovaného jazyka. No a poslední možností je učit se sám doma. V tomto případě je velmi těžké najít v sobě motivaci a dodržet předepsaný plán. Můžete si nakoupit různé slovníky nebo učebnice, ale na internetu také existují buď placené stránky, nebo ty, které jsou zcela zdarma, kde si procvičíte jak slovní zásobu, tak i gramatiku. Užitečné odkazy najdete pod tímto textem.

 

http://www.testomanie.cz/anglictina/

http://www.helpforenglish.cz/

© , INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 01.08.2013 přečteno 2872x