4 tipy pro osobní rozvoj a automatizaci práce

A k čemu jsou tipy dobré?

 

Díky osobnímu rozvoji posunete své schopnosti a dovednosti na vyšší level.

 

A když si zautomatizujete některé vaše činnosti, tak ušetříte čas, který můžete využít jinak, např. se svými přáteli, četbou apod.

 

Čtěte a učte se. :)

Vylepšete se pomocí webové hry

Umýváte nádobí nebo děláte úkoly do školy a nikdo vás za to neocení? Nevěste hlavu, tato doba je nenávratně pryč. Při hraní webové hry Habitica budete nejen více produktivní, zlepší se vám návyky a taky jste odměněni za běžné činnosti, které přes den děláte. Po registraci do hry na vás vykoukne uživatelské rozhraní, kde si upravíte svoji postavičku a vyplníte si 4 sloupce.

 

Nejprve si určíte návyky, které byste chtěli získat nebo zlozvyky, které se chcete odnaučit např. čtení knížky, den bez cigarety apod. Při splnění úkolu dostanete expy (od angl. slova experiences - česky zkušenosti) s penězi, které vás postupně posouvají na další level. Poté si navolíte běžné denní činnosti, jako čistění zubů, sprchování, vstávání v 7:00 atd. Třetí sloupec tvoří tzv. to do list, zde si napíšete, co chcete za celý den udělat.

 

Habitica

 

Postavičce můžete kupovat různé vybavení a vylepšovat ji. Hru hrají lidé po celém světě, takže se můžete společně spojit a pomoci si při porážce příšer. A jak zabíjíte příšery? Plněním úkolu v reálném životě. Také se můžete připojit k různým zajímavým výzvám, ve kterých si s přáteli vzájemně pomáháte.

 

Možná si řeknete, že vás nikdo nehlídá a můžete si přikliknout expy navíc, ale myslete na to, že jediný, koho podvedete, jste jen - vy sami. Vstupte do země Habitiky - www.habitica.com/static/features

Naučte se hravě psát všemi 10

Klepete do klávesnice dvěma prsty a pár vět vám zabere půl hodiny? Vyzkoušejte nový projekt www.psanihrave.cz, který vás naučí rychle psát. Pokud budete cvičit alespoň 15 min denně, tak za měsíc budete bouchat do klávesnice jak datel. Po přihlášení se dostáváte do Klávosvěta a po splnění úkolu se posouváte po mapě. Před lekcemi bývá poučka např. jaký je správný prstoklad a své vědomosti pak otestujete v kontrolní otázce.

 

Psaní hravě

 

Část kurzu je zdarma a plnou verzi si musíte zaplatit. Nicméně po úspěšném ukončení kurzu získáte certifikát, kterým si určitě obohatíte svůj životopis.

I mozek potřebuje cvičení

Lumosity

 

Nejen vaše tělo, ale i mozek potřebuje každý den cvičit a namáhat, aby se zlepšil. Půlku našeho týmu chytla aplikace Lumosity (www.lumosity.com), a tak vám o ni něco napíšeme. Každý den na vás čeká cca 10 min namixovaných her, zaměřené na pozornost, logické myšlení, počítání a paměť. Jakmile hry projdete, můžete se podívat na své statistiky a zjistíte, na čem musíte více pracovat a co vám jde samo. Hrát můžete i na mobilu při cestě do práce.


Na blogu si můžete přečíst zajímavé články o fungování mozku. Upozorňujeme, že vše je v angličtině, takže pokud se jí nebojíte, běžte rovnou hrát.

Zautomatizujte si práci pomocí autohotkeys

Píšete často stejná slova a věty? Nebo používáte pořád stejné apky? Možná si to ani neuvědomujete, ale i tyhle procesy se dají automatizovat tak, abyste ušetřili i několik minut nebo dokonce hodin denně. Jak to funguje? V rychlosti: nainstalujete si program-> vymyslíte zkratky, ke kterým přiřadíte text-> spustíte program-> napíšete zkratku a odentrujete. Je to opravdu prosté a užitečné.

 

Tip: Nadefinujte si motivační dopis nebo úvodní část mejlu, když žádáte o práci. Stihnete pak odpovědět na více pracovních nabídek za kratší čas. Neposílejte všude stejný motivák, ale upravte jej podle dané pozice.

 

Autohotkeys

 

Návod i postup, jak pracovat s autohotkeys najdete na www.danielgamrot.cz/autohotkey-automatizace-psani-klavesove-zkratky/. Na této stránce je vše krásně vysvětlené, takže i tzv. internetové a aplikační lamy si přijdou na své. :)

Pocket+Feedly, vše co čtete na jednom místě

Kdo z vás sleduje více stránek a blogů? My jsme pro vás našli 2 aplikace, které vám vše naservírují na jednom místě a nikdy vám už nic neuteče. První aplikací je Feedly, kde si nahrajete stránky, které chcete sledovat. Každý den se vám bude zobrazovat přehled nových článků a zpráv. Druhou aplikací je Pocket. Tuto apku využijete vždy, když narazíte na zajímavý článek / stránku a nemáte čas ji zrovna číst. Odkaz si uložíte do pocketu a pak si jej můžete kdykoliv procházet.

 

Pocket+Feedly

 

Obě služby je možné propojit a návod jak s nimi pracovat najdete na www.ceskaskola.cz/2016/02/pavel-hodal-feedly-pocket-efektivni.html.


Všechny služby a aplikace z tipů máme vyzkoušené. Pro osobní posun doporučujeme Lumosity a Habiticu a pro profesní zlepšení je dobré využívat Hravé psaní, Autohotkeys, Feedly+pocket.

© JanaS, INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 12.05.2016 přečteno 3841x